Agenda

De Universiteit Utrecht organiseert momenteel veel workshops, Q&A's en andere activiteiten rondom online onderwijs. Het is zeker de moeite waard om daarbij eens een kijkje te nemen.

  • Bekijk hier de agenda van het Centre for Academic Teaching en de Docentencommunity TAUU. Zij versturen ook een maandelijkse nieuwsbrief. Via deze link kun je je daar op abonneren.
  • Bekijk hier de agenda van Educate-it.

Op 12 november vindt het jaarlijkse Herfstfestival van het Teaching and Learning Lab plaats. Dit festival draait om de innovatie van UU-onderwijs, met dit jaar als thema 'Het onderwijs van morgen'. 

Op 15 november en 23 november kun je deelnemen aan een webinar over Wooclap. Deze votingtool wordt aangeboden als de opvolger van Mentimeter en heeft veel overeenkomstige functionaliteiten. De webinar heeft als doel om docenten te ondersteunen bij de overstap van Wooclap naar Mentimeter. Meld je hier aan voor de webinar op 15 november of hier voor dezelfde sessie op 23 november. 

Tot de kerstvakantie biedt het Centre for Academic Teaching nog meer webinars aan, bijvoorbeeld over:

  • Making your (online) lecture a learning experience
  • Docenten aan het woord: wel of geen hoorcolleges meer na coronatijd?
  • Doeltreffend digitaal toetsen

Klik hier voor het volledige aanbod. 

In blok 2 en 3 loopt het peerobservatieprogramma, waarbij docenten in tweetallen worden ingedeeld en elkaar observeren tijdens het geven van onderwijs. je wordt niet alleen begeleid bij het geven en ontvangen van feedback, maar ook bij het reflecteren op de ontwikkeling als docent. Je kunt je aanmelden tot 22 november.

31 januari t/m 4 februari wordt de Versterk-je-onderwijs-week gehouden. Deze week is gevuld met verschillende laagdrempelige sessies over o.a. activerend onderwijs, peerfeedback en hybride onderwijs.  

In februari 2022 start het Educational Research Training Programme. Binnen dit programma leer je over thema's en onderzoeksmethoden binnen de onderwijswetenschappen en wordt je getraind in het doen van onderwijskundig onderzoek. Als je geschikt bent voor nominatie, laat het dan aan je decaan weten. De voordracht kan door de decaan tot 1 december 2021 gedaan worden.

Suggesties voor de BMW coördinatorenbijeenkomst of BMW docentenseminar zijn altijd welkom. Je kunt ons hiervoor bereiken via beleidsmedewerkersBMW@umcutrecht.nl