Agenda

De Universiteit Utrecht organiseert momenteel veel workshops, Q&A's en andere activiteiten rondom online onderwijs. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

  • Bekijk hier de agenda van het Centre for Academic Teaching en Docentencommunity TAUU. 
  • Bekijk hier de agenda van Educate-it - Versterk je onderwijs.

Suggesties voor de BMW coördinatorenbijeenkomst of BMW docentenseminar zijn altijd welkom, je kunt ons bereiken via beleidsmedewerkersBMW@umcutrecht.nl

De uitnodiging voor de coördinatorenbijeenkomst is inmiddels verstuurd. Niet ontvangen? Laat het weten aan secretariaatBMW@umcutrecht.nl

Uitnodiging update Onderwijs voor Professionals

Wil je weten hoe het staat met ons onderwijs voor professionals? Sluit dan aan bij de Special Interest Group OvP op dinsdag 27 oktober van 14.00 en 15.00 uur waarin Eline den Boer (programmamanager Onderwijs voor Professionals) en Paul Adriaanse (directeur Onderwijs voor Professionals binnenstad) alle actuele ontwikkelingen rondom OvP delen en samen met de deelnemers kansen en dilemma’s verkennen. Ook is er ruimte om ervaringen en initiatieven uit te wisselen over onderwijs voor professionals en vragen te stellen.

Inschrijven kan via deze link: https://fd21.formdesk.com/universiteitutrecht/aanmelden_SIG_Onderwijs_voor_Professionals

Lees hier meer informatie over de SIG.

De SIG Onderzoeksvaardigheden gaat van start!

Datum: Donderdag 5 november 2020
Tijd: 12:00-13:30u
Locatie: Online, je ontvangt een meeting link na registratie.

Ben jij erbij? Meld je dan nu aan!

Binnen deze Special Interest Group (SIG) komen docenten uit verschillende faculteiten samen om elkaar te informeren en inspireren rondom het thema ‘Onderzoeksvaardigheden’. We richten ons hierbij in eerste instantie op onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij laboratoriumonderwijs, maar uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom om zich aan te melden.

Tijdens de eerste bijeenkomst zullen we kennis met elkaar maken en van gedachten gaan wisselen over wat we eigenlijk onder ‘onderzoeksvaardigheden’ verstaan. Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor het delen van tips, ideeën en good practices voor het trainen van onderzoeksvaardigheden in de uitdagende omstandigheden van de huidige COVID-crisis.

We kijken uit op een interessante en interactieve sessie en ontmoeten je graag op 5 november!

Wim Dictus, UMCU                                                                       Elly Langewis, Dept. Biologie
Krijn Vrijsen, UMCU                                                                      Bas Defize, University College Utrecht
Janine Geerling, UMCU

Meer informatie? Bezoek onze website!

Vragen kunnen per mail naar cat@uu.nl

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan diverse initiatieven om interprofessionele onderwijsvormen te ontwikkelen. In dit digitaal Onderwijscolloquium wordt interactief ingegaan op de stand van zaken hiervan.

 

Interprofessioneel onderwijs is een belangrijk onderdeel van onze gezamenlijke strategie als Onderwijscentrum. Hoe gaat het daar eigenlijk mee? Wat zijn de ervaringen en wat kunnen we daarvan leren voor ons eigen onderwijs? En, niet onbelangrijk, hoe kun je dat digitaal aanpakken?

12 november 2020
12.00-13.00 uur

In dit onderwijscolloquium willen we op interactieve wijze, aan de hand van drie voorbeelden vanuit drie totaal verschillende perspectieven, antwoord geven op deze vragen.

Programma

  • De studentenwerkgroep voor interprofessioneel onderwijs vertelt over hun initiatief als werkgroep en deelt graag de eerste resultaten van hun eerste pilot, waarin digitaal gezamenlijk onderwijs in de bachelors Geneeskunde en Biomedische wetenschappen is georganiseerd.
  • PhD-student Claudia Tielemans licht het belang toe van interprofessionele feedback in de zorg en hoe je dergelijke gesprekken vorm kan geven. Ook laat zij je ervaren hoe we digitale feedbacktraining aan masterstudenten Geneeskunde en laatstejaars studenten Verpleegkunde geven.
  • Psychiater Marieke Ermers deelt als laatste haar ervaringen met het begeleiden van interprofessioneel praktijkleren tussen coassistenten, verpleegkunde-, psychologie- en social work studenten op de psychiatrieafdeling.

De colloquiumcommissie nodigt studenten, docenten en medewerkers van harte uit om dit te nemen aan dit colloquium.

Meer informatie? Claudia Tielemans, PhD-student, C.J.M.Tielemans@umcutrecht.nl

Je kunt je hier aanmelden

Een link naar de online-omgeving van dit onderwijscolloquium volgt te zijner tijd.