Wie, wat, waar

www.uu.nl/cat

Het Centre for Academic Teaching (CAT) fungeert als een loket voor alle activiteiten die binnen de universiteit plaatsvinden op het vlak van docentprofessionalisering en onderwijsvernieuwing.

Docenten kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en scholingsaanbod gericht op hun eigen ontwikkeling en de vernieuwing van hun onderwijs. Het CAT assisteert bij het zoeken naar de juiste informatie en mogelijkheden tot ondersteuning.

Tip: meld u aan voor de maandelijkse CAT nieuwsbrief via deze link. Zo bent u altijd op de hoogte van de activiteiten en trainingen die worden georganiseerd. 

https://www.uu.nl/onderwijs/onderwijsadvies-training(externe link)

Onderwijsadvies & Training (O&T) maakt deel uit van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. O&T heeft als doel om bij te dragen aan de (verhoging van de) kwaliteit van het onderwijs. Dit doen ze door wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. 

U kunt bij hen terecht voor onderwijskundig advies en scholing. Ook is er op de website allerlei literatuur te vinden. 

O&T is partner van het Centre for Academic Teaching (CAT).

https://educate-it.uu.nl/

Educate-it helpt docenten om hun onderwijs te innoveren en gebruik te maken van blended learning. Het concept van blended learning gaat uit van een integratie van contactonderwijs en online leren, waarbij de twee onderdelen elkaar versterken.

De website biedt online modules aan om de docent te ondersteunen bij het ontwerpen van activerender onderwijs en geeft uitleg over de vele mogelijke IT-tools die er zijn. Educate-it verzorgt ook verschillende workshops omtrent onderwijsinnovatie. 

Op de website van de Educate-it Academy kunt u direct navigeren naar de onderwijsvorm waarmee u aan de slag wilt.

https://educate-it.uu.nl/academy/

https://teachinglearninglab.nl/

Het Teaching & Learning Lab (TLL) is de centrale plek van de Universiteit Utrecht waar je volop kunt experimenteren met onderzoek doen naar nieuwe onderwijsvormen. Het TLL is letterlijk en figuurlijk een ruimte voor onderwijsinnovatie. Het TLL bestaat uit twee onderwijstestruimtes en een studio. 

In de onderwijstestruimtes kan met opstellingen worden geschoven om de meest ideale setting ovor je onderwijsactiviteit uit te proberen. Tevens is er allerlei apparatuur beschikbaar, zoals een Learning Table.

In de studio kun je zelf kennisclips opnemen of samen met de studio-operator opnames maken met een lightboard of green screen

De website van het TLL biedt een overzicht van good practices

https://tauu.uu.nl

De Teaching Academy Utrecht University (TAUU) is een netwerk voor en door alle docenten van de Universiteit Utrecht. Het is een plek waar docenten elkaar ontmoeten, zowel online alsook persoonlijk. Om kennis te delen, om ideeën en inspiratie op te doen en om gezamenlijk projecten te ontwikkelen. Een plek met ruimte voor creativiteit en innovatie.

https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Docenttrainingen

Een docent heeft te maken met allerlei aspecten van het onderwijs, zoals toetsing, het motiveren van studenten, het geven van feedback en het ontwikkelen van digitale leermiddelen. Om u als docent op deze gebieden verder te ontwikkelen kunt u diverse trainingen volgen. Het cursusaanbod is bedoeld voor docenten die lesgeven binnen de curricula van Geneeskunde, Biomedische wetenschappen en Klinische gezondheidswetenschappen.