Kwalificaties

Universiteit Utrecht

https://www.uu.nl/onderwijs/onderwijsadvies-training/scholing/hoger-onderwijs/kwalificatietrajecten/leergang-bko-voor-wo-nederlands

De leergang is bedoeld voor docenten die hun arsenaal aan didactische vaardigheden willen vergroten en die zich voorbereiden op hun Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). De cursus wordt met enige regelmaat ook in het Engels gegeven (Teaching in Higher Education –UTQ). De faculteit Diergeneeskunde heeft overigens een specifiek eigen programma.

UMC Utrecht

Het UMC Utrecht biedt ook BKO trajecten aan voor hun medewerkers. Meer informatie via https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijskundige-expertise/Onderwijskwalificaties-voor-docenten

Universiteit Utrecht

https://www.uu.nl/onderwijs/onderwijsadvies-training/scholing/hoger-onderwijs/kwalificatietrajecten/van-bko-naar-sko

Er wordt een startbijeenkomst georganiseerd om inzicht te geven in de criteria voor het behalen van een SKO. Er is een portfoliotraject van vier lange middagen, waarin inspirerende onderwerpen voor de inhoudelijke verdieping van het protfolio aan de orde komen. Daarnaast wordt peer feedback gegeven op elkaars portfolioteksten. Tenslotte wordt een schrijfretraite van twee dagen aangeboden om in afzondering aan het portfolio te kunnen schrijven.

UMC Utrecht

Het UMC Utrecht biedt ook SKO trajecten aan voor hun medewerkers. Meer informatie via https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijskundige-expertise/Onderwijskwalificaties-voor-docenten.

Universiteit Utrecht

De leergang is bestemd voor wetenschappers die in de regie van het universitaire onderwijs functioneren. Doel van de leergang is om deelnemers te leren inhoud te geven aan verschillende aspecten van onderwijskundig leiderschap.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.uu.nl/onderwijs/centre-for-academic-teaching-0/cursussen-programmas/leergang-onderwijskundig-leiderschap

UMC Utrecht

https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Docenttrainingen/Teaching-Scholars-Programma-(TSP)

Het Teaching Scholars Programma in het UMC Utrecht is gericht op ervaren docenten in het medisch of gezondheidsonderwijs. Jaarlijks kunnen in september zes docenten uit het UMC Utrecht instromen in dit programma. Bent u een ervaren universitair docent, in het bezit van een senior onderwijskwalificatie, en wilt u zich verder verdiepen in het onderwijs? Dan is het Teaching Scholars Programma wellicht wat voor u.