Kwalificaties

Universiteit Utrecht

https://www.uu.nl/onderwijs/centre-for-academic-teaching-0/docentontwikkeling/bko-en-sko

Deze leergang is bedoeld voor docenten die hun arsenaal aan didactische vaardigheden willen vergroten en die zich voorbereiden op hun Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). De faculteit Diergeneeskunde heeft overigens een specifiek eigen programma.

UMC Utrecht

Het UMC Utrecht biedt ook BKO-trajecten aan voor haar medewerkers. Meer informatie vind je op: https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijskundige-expertise/Onderwijskwalificaties-voor-docenten

Universiteit Utrecht

https://www.uu.nl/onderwijs/onderwijsadvies-training/scholing/hoger-onderwijs/kwalificatietrajecten/van-bko-naar-sko

Dit traject wordt geopend met een startbijeenkomst om inzicht te geven in de criteria voor het behalen van een Seniorkwalificatie Onderwijs (SKO). Er volgt dan een portfoliotraject van vier lange middagen, waarin inspirerende onderwerpen voor de inhoudelijke verdieping van het portfolio aan de orde komen. Daarnaast wordt peer feedback gegeven op elkaars portfolioteksten. Tenslotte wordt er een schrijfretraite van twee dagen aangeboden om in afzondering aan het portfolio te kunnen schrijven.

UMC Utrecht

Het UMC Utrecht biedt ook SKO-trajecten aan voor haar medewerkers. Meer informatie vind je op: https://www.umcutrecht.nl/nl/Opleidingen/Onderwijskundige-expertise/Onderwijskwalificaties-voor-docenten.

Universiteit Utrecht

Deze leergang is bestemd voor wetenschappers die in de regie van het universitaire onderwijs functioneren. Het doel van de leergang is om deelnemers leren hoe ze inhoud kunnen geven aan verschillende aspecten van onderwijskundig leiderschap.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.uu.nl/onderwijs/centre-for-academic-teaching-0/cursussen-programmas/leergang-onderwijskundig-leiderschap

UMC Utrecht

https://www.umcutrecht.nl/nl/opleidingen/opleidingenoverzicht/teaching-scholars-programma-tsp

Het Teaching Scholars Programma van het UMC Utrecht is gericht op ervaren docenten in het medisch of gezondheidsonderwijs. Jaarlijks kunnen in september zes docenten uit het UMC Utrecht instromen in dit programma. Bent u een ervaren universitair docent (in het bezit van een senior onderwijskwalificatie) en wilt u zich verder verdiepen in het onderwijs? Dan is het Teaching Scholars Programma wellicht wat voor u.